Seminarieprogram 2013

Årets Kristallen seminarium höls den 29 augusti på Cirkus i Stockholm.

08.30

Frukost
09.00 En titt på morgondagens TV

Ola Ahlvarsson går på upptäcksfärd i digitala möjligheter och framtidens TV.

09.20 Från Heroes till nya äventyr - Tim Kring, skapare Heroes, Touch och Emmy-nominerad för bästa serie

Under en varm, kunskapsintensiv halvtimme fylld av anekdoter och användbara insikter berättar Tim om sitt skapande, Heroes, sitt nya gränsöverskridande projekt och hur man får tittarna förälskade.

09.45

Game of Thrones - vem vinner på framtidens TV-arena

TV-branschen och nya aktörer som vill ta en del av den nya TV-arenan. Prosiebens globala Head of Digital, Arnd Benninghof, Googles förra globala marknadschef som nu ansvarig för MTG:s digitala transformation, Rikard Steiber, hemvändande TV-entreprenören Stina Honkamaa och svensk webb-TV:s okrönte konung, Schibsteds försäljningsdirektör Anders Berglund.
10.10

I förarsätet på Netflix tillsammans med Kelly Merryman, Senior VP, Netflix

10.30 Paus
10.50 De nya TV-entreprenörerna
Jeroen Elfferich, CEO och grundare Ex-Machina, Mike Turner, Head of content Magine, Charlie Muirhead, grundare och VD Righster.
Samtalet visar vad som är möjligt och troligt från ett tekniskt perspektiv men har även en djup förankring i hur rättigheter och innehåll skapas och kommersialiseras idag.  Andra frågeställningar är vad som händer när "den andra skärmen" blir den primära skärmen, sedan sveper samtalet över mobil TV och andra innovationer som möblerar om i TV-soffan och hur det är att försöka driva innovationsbolag inom TV-branschen.
11.10 Inside Youtube, på upptäcksfärd med Youtubes internationella chef för TV och film, Ben McOwen Wilson
En odyssé i vad sökjätten erbjuder för fönster mot TV-världen idag och i framtiden, om Youtube är branschens vän eller fiende, vad tittarna egentligen verkar vilja ha och hemligheten bakom världens största kanal för rörlig bild.
11.35 The future of journalism - BBC:s Stephen Sackur
Vi följer med BBC:s stjärnjournalist och programledare för "Hard talk" på intervjuer med presidenter och världens ledare. Under en halvtimme får vi en inblick i BBC:s nyhetsredaktion, hur det är att brejka en världsnyhet och hur storytelling i nya kanaler skapar en ny viktig journalistik.
12.00 Lunch
13.00

Workshops

13.00 Vad tycker tittarna? - Marie Nilsson och vänner djupdyker i nya "konsumtionstrender" och hur det nya påverkar det gamla i en "exposé" över vad som hänt/händer med våra vanor och hur detta kan tänkas påverka affären, aktörerna, produktionsbolagen.

13.30 Från vinyl till Spotify, lärdomar från musikbranschen, Per Sundin, CEO, Universal

13.00 Tomorrow's journalism - Stephen Sackur diskuterar morgondagens journalistik tillsammans med svenska journalistkollegor.

13.00 Big data, the new (un)natural resource Mahesh Kumar, Result och vänner.

13.00 Reality bites - Formattrender, från gravida tonårsmödrar till underhålling med samhällsengagemang. Lars Beckung, Mexico, Gary Carter, Ordförande Shine Group Nordic och vänner.

14.00 Mobile dreams and realities, Maks Giordano
Följ en av Europas ledande mobilexperter i en brilljant odyssé i mobila möjligheter.
14.20 Up close with Facebook
En djupdykning i gränslandet mellan FB och TV på ett sätt som både skrämmer och fascinerar.
14.40 Vad vill annonsörerna egentligen? Ett förtroligt samtal med Matthew Tipple, marknadföringsexpert från Procter & Gamble och chef för Oral B i Norden och UK
I ett spännande samtal, härligt befriat från corporate BS, får publiken lära sig vad världens största TV-annonsörer vill göra på TV i framtiden, hur de ser på varumärkesbyggande i en konvergerande mediavärld och vem som får framtidens annonsmiljarder.
15.00 Storytelling, från dröm till episk berättelse
En upptäcktsfärd i historieberättandets ädla konst.
15.20 Utdelning av Expressens Webb-TV-pris
15.40 The big picture - Gary Carter, Shine Group
Ett spännande samtal som spänner över framtidens TV, vad som är viktigast just nu för Shine i världen och i Norden, hur man tänker i cockpiten på ett av världens ledande bolag och hur de ser på giftermålet mellan gamla affärsmöjligheter och nya innovationer.
16.00

Krister Linder performs - filmmusikskaparen och artisten Krister Linder framför en egen komposition specialskriven för FN:s hjälparbetare och framförd inför FN:s generalförsamling

16.15 Workshops
16.15 Nya rättighetsfönster i TV-världen - Annie Wegelius, SVT, Kelly Merryman, Netflix och Andreas Brosjö, Sony, ser på framtidens TV-fönster, nya spelregler och vem som är vän eller fiende.
16.15 TV meets Mobile - storytelling, money making and co-existance in the mobile realm, Maks Giordano, mobil expert.
16.15 Innovation och entreprenörskap-ett spännande samtal fullt av visioner och hallucinationer med några av de mest spännande nya entreprenörsbolagen.

16.15 TV meets social media.

Då spännande saker händer dagligen, förbehåller vi oss rätten att göra programuppdateringar in i det sista.

Din biljett bokar du här.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med Kristallens nyhetsbrev.

» Prenumerera